Pikkupeikko, takkutukka,
pitkähäntä, risasukka.
Istuu itkee kannon päässä,
pienet varpaat aivan jäässä.

Tuli tonttu, parsi sukan,
selvitteli takkutukan,
antoi vielä villatakin,
pani päähän tonttulakin.

Pikkupeikko, tupsutukka,
pitkähäntä, siistisukka,
istuu nauraa kannon päässä,
”Eipä ole varpaat jäässä!”

Varastoista löytyy kasa vanhoja vaatteita, joita olen ajatellut hyödyntää toisiin tarkoituksiin...isin vanha kollegepaita ja mummin vanhat housut saavat uuden elämän tonttulakkeina!

TONTTULAKKI%20copy.jpg

Kangasta, kaavaksi valmis tonttulakki, lankaa, kulkusia,huopakangasta, resoria, villalankaa, sakset ja sitten ompelukoneella hieman huristellen.

TONTTULAKKI1%20copy.jpg

pipari%20tonttulakki%20copy.jpg

pipariukko%20ja%20akka%20tonttulakki%20c

Pipariukko-ja akka tonttulakit voi toteuttaa monella tavalla...pipariukko on ommeltu perinteiseen ostettuun tonttulakkiin. Pipariakka tonttulakki on tehty mummin vanhasta hameesta. Kaavat pipareihin on tulostettu netikuvista ja silmä ja suut ym.on tehty valkoisella villalangalla. Tässäpä hauska joululahja esim. sisaruksille tai vaikka pariskunnalle.

syd%C3%A4npipari%20vauvamyssy%20copy.jpg

Nämä Sydänpipari vauvanmyssyt olen tehnyt vuosia sitten omalle vaatemerkille. Vaatemerkki on haudattu pöytälaatikkoon, mutta onneksi löysin nämä kappaleet kätköistäni, sillä kuopukseni sai ne heti käyttöön! Kaavat voi tehdä hyväksi havaitusta kypärämyssystä. Nämä kyseiset myssyt ovat ulkokäyttöön, mutta voisi myös tehdä perinteisen tonttulakki version ohuesta kankaasta, johon ompelee sitten piparin ja kulkuset.